XT-50 sensor voor stress meting in silo of machine constructies

XT-50 sensor voor stress meting in silo of machine constructies

XT-50 is een sensor die op een machine constructie wordt gemonteerd om de stress (rek, buiging, compressie) van de constructie te meten.
Toepassingen zijn:
– Silo metingen, Bestaande silo’s ombouwen is een kostbare zaak, door met de XT-50 de indrukking van de bestaande constructie te meten is de inhoud in de silo bekend.
– Overlastbeveiliging, Door het meten van de doorbuiging van de constructie kunnen tijdig alarmen gesteld worden om overbelasting / overbelading te voorkomen.
– Kiepbeveiliging, Door het plaatsen van deze sensor op de achteras van een verreiker of heftruck kan een blokkering ingesteld worden op het moment dat de last en reikwijdte te ver gaat.

Over de auteur

John van der Veeken administrator

Na meer dan 25 jaar actief te zijn in de weegbusiness, waarvan al sinds 1 april 2009 op zelfstandige basis heeft John van der Veeken onder de naam van der Veeken Weegoplossingen al veel ervaring opgedaan met allerhand weegsystemen. Bij Veeken Weegoplossingen is dan ook veel kennis aanwezig om u het juiste advies te kunnen geven over het bouwen en gebruiken van weegsystemen. In oktober 2020 is, de eenmanszaak, van der Veeken weegoplossingen overgegaan in Veeken Weegoplossingen B.V.