Besturingskasten voor weegsystemen

Besturingskasten voor weegtoepassingen laten ontwikkelen

Veeken Weegoplossingen B.V. is gespecialiseerd in het ontwikkelen en vormgeven van een veelzijdigheid aan weegtoepassingen. We richten hierbij onze focus op het vinden van de oplossing die bij uw gewichts- of krachtmeting hoort. Hiervoor houden we ons onder andere bezig met de ontwikkeling van besturingskasten. Deze besturingskasten kunnen gebruikt worden voor toepassingen zoals doseerinstallaties en controlewegers. Op deze manier kunnen we in gehele trajecten (van zowel de uitvoerende taken als de controletaken) uitstekend voorzien.

Besturingssystemen voor het afvullen, doseren en controleren

Wij maken besturingskasten voor onder andere menginstallaties, doseerinstallaties en afvulinstallaties. Deze besturing kunnen we volledig op basis van de wensen en doelstellingen van onze klanten vormgeven. De medewerkers van Veeken Weegoplossingen B.V. hebben jarenlange ervaring in de weegbranche. Het service- en ondersteuningsniveau wat we bieden ligt dan ook erg hoog. Onze besturingssystemen voor het afvullen, doseren en controleren worden als een compleet besturingscomponent toegeleverd of op wens geïnstalleerd. Daarnaast kunnen we in kennisoverdracht voorzien met betrekking tot het gebruik van de systemen en staat onze service afdeling klaar om ondersteuning te bieden bij eventuele problemen bij het gebruik van onze toepassingen.

Kwalitatief hoogwaardige besturingskasten op maat gemaakt

Veeken Weegoplossingen B.V. staat voor kwalitatief hoogwaardige besturingskasten. Deze hardware toepassingen worden op maat voor u gemaakt. Wij bieden een totaaloplossing en denken daarom graag van begin tot eind met u mee welke oplossing voor u het meest geschikt is, zodat we tot een gewenst eindresultaat zullen komen. Wij leveren nooit half werk. Heeft u interesse om vrijblijvend met ons af te stemmen hoe wij in uw wensen kunnen voorzien? Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. U kunt hiervoor ons contactformulier gebruiken, ons mailen of ons bellen op nummer +31 76 599 1852. Wij zullen zo snel mogelijk reageren op uw bericht.

zie ook in de catalogus hieronder voor enkele uitgevoerde projecten

2
Yes
None
1
1000000
Zoeken...
/besturingskasten/
Thumbnail
Sorteer op:

Categorieën:

Subcategorieën:

Tags:

Besturingskasten
Zakkenvuller
Zakkenvuller Image

Zakkenvul installatie

Het automatisch vullen van zakken tot de gewenste inhoud maken wij de besturing. Eenvoudig, prijsgunstig en nauwkeurig.

Na het bevestigen van de zak aan de vultuit, drukt de operator op de start toets en wordt de zak afgevuld tot de ingestelde waardes. Bij gereed melding geeft het display FULL aan en kan de zak verwijderd worden. Na het plaatsen van een nieuwe zak wordt met het drukken op de start toets weer een nieuwe vulling gerealiseerd.

Meerdere vulsoorten kunnen opgeslagen worden.

Big Bag vulinstallatie
Big Bag vulinstallatie Image

Big Bag vulinstallatie

Eenvoudige Big Bag afvulinstallatie. Handmatig wordt de Big Bag in het frame gehangen. na het drukken op de startknop wordt de zak met het ingestelde gewicht automatisch gevuld. Is de dosering gereed, dan komt in de display de FULL melding en kan de zak verwijderd worden.

In de Flintec FT-13 kunnen tot 9 verschillende vulgewichten (met tolerantie en grof en fijn afslag) opgeslagen worden. In de proces parameters kan het minimum gewicht van de lege zak aangegeven worden. Hierdoor weet de indicator dat er wel of geen zak aan het frame hangt en of het vulprocess mag starten.

Sausmenger met weegsysteem
Sausmenger met weegsysteem Image

Sausmenger met weegsysteem

Om de dosering van de ingrediënten voor verschillende sauzen te vereenvoudigen werden de sausmengers uitgerust met een weegsysteem

Door de mengkom op load cellen te zetten kunnen de ingrediënten direct in de mengkom gedoseerd worden.

De besturing laat zien hoeveel er afgevuld is, per ingrediënt kan er getarreerd worden.
Met een draaiknop (potentiometer) kan de snelheid van de menger geregeld worden.

Voor de snelheidsregeling is een Siemens frequentieregelaar ingezet.

Voor deze installatie zijn de Flintec SB14 (IP68/IP69k), de KPK-4 junctionbox (IP66) en een Rittal RVS besturingskast (IP66) met de Flintec FT-10 indicator voor de gewichtsaanduiding

 

 

Sausmenger besturing met Siemens frequentieregelaar en Flintec FT-10 gewichtsaanduiding

Besturing voor sausmenger, met snelheidsregeling voor het mengen

Poeder en water meng installatie,
Poeder en water meng installatie, Image

Citroenzuur poeder met water menginstallatie

In een mengsilo van 25m² wordt 13m² water gepompt (via vloeistofmeter), daarna worden 13 big bags met poeder gelost.

Het mengen van de citroenzuur poeder en het water gebeurt met een venturi ventiel. Hiervoor is een constante druk nodig welke in dit hoofdscherm is af te lezen.

Op een tweede scherm zijn de klepstanden visueel weergegeven.

In deze besturing wordt de druk op het venturiventiel bewaakt, geregeld dat de juiste kleppen openstaan voor het rondpompen(mengen) van de poeder met het water en dat de juiste kleppen open en dicht gaan als het vat leeggepomp wordt.

De besturing is met Siemens motorbeveiligingen, Siemens PLC, Siemens motorstarters, Siemens relais opgebouwd tot een net en betrouwbaar geheel.

BigBag los station met trilgoot voor de invoer van de poeder

Hoofdmenu om de dosering van water bij te kunnen houden.

Status van de kleppen gevisualiseerd

schakelkast met motorstarters, motorbeveiligingen, relais en PLC van Siemens voor een betrouwbaar en net geheel

Schakelkast met Siemens komponenten voor een betrouwbaar en net geheel

RVS Rittal kast

 

8-kops doseer unit
8-kops doseer unit Image

Upgrade van bestaande 8-kops doseer unit

Op een bestaande zakkenvulinstallatie staat een 8 kops doseerunit. De besturing van deze doseerinstallatie was verouderd en defect. Met onze nieuwe besturing kon de zakkenvul installatie onder deze 8-kops afvulmachine weer tot 60 zakken per minuut afvullen.

8-kops doseersysteem voor high speed afvullen

High speed zakkenvulinstallatie

Zakkenvulinstallatie tot 60 zakken per minuut, 8 kops doseerunit er boven op.

De besturing is gerealiseerd met de Schneider Electric Modicon PLC en 8x Flintec FT-10Fill indicatoren die garant staan voor een nauwkeurige afvulling in de doseerbakken.

 

 

Besturingskasten
Zakkenvuller Image
Zakkenvuller
Zakkenvul installatie Het automatisch vullen van zakken tot de gewenste inhoud maken wij de besturing. Eenvoudig, prijsgunstig en nauwkeurig. ... Lees meer
Big Bag vulinstallatie Image
Big Bag vulinstallatie
Big Bag vulinstallatie Eenvoudige Big Bag afvulinstallatie. Handmatig wordt de Big Bag in het frame gehangen. na het drukken op de startknop wordt de zak met het ingestelde gewicht automatisch gevuld. Is de dosering gereed, dan ... Lees meer
Sausmenger met weegsysteem Image
Sausmenger met weegsysteem
Sausmenger met weegsysteem Om de dosering van de ingrediënten voor verschillende sauzen te vereenvoudigen werden de sausmengers uitgerust met een weegsysteem ... Lees meer
Poeder en water meng installatie, Image
Poeder en water meng installatie,
Citroenzuur poeder met water menginstallatie In een mengsilo van 25m² wordt 13m² water gepompt (via vloeistofmeter), daarna worden 13 big bags met poeder gelost. ... Lees meer
8-kops doseer unit Image
8-kops doseer unit
Upgrade van bestaande 8-kops doseer unit Op een bestaande zakkenvulinstallatie staat een 8 kops doseerunit. De besturing van deze doseerinstallatie was verouderd en defect. Met onze nieuwe besturing kon de zakkenvul installatie ... Lees meer