Over ons

industriële weegtechniek: over Veeken Weegoplossingen B.V. en Flintec GmbH

Veeken Weegoplossingen B.V.

Veeken Weegoplossingen B.V. is gespecialiseerd in het vinden van de oplossing die bij uw gewichts- of krachtmeting hoort. Wij maken besturingskasten voor onder andere menginstallaties, doseerinstallaties en afvulinstallaties. Deze besturing maken we op klantenspecificatie en wordt als een compleet besturingscomponent toegeleverd of op wens geïnstalleerd.

Flintec Krachtopnemers

‎Flintec is producent van weegcomponenten met een eigen fabricage en ontwikkeling in Europa, Amerika en Azië. Met wereldwijd meer dan 1200 medewerkers zijn wij in staat om naast een kwalitatief hoogwaardig product, ook de juiste service en ondersteuning te bieden.

Wij bieden hoogwaardige componenten voor de weegbranche. Of het hierbij gaat om wegen, doseren, afvullen, controle, of andere gewichtsmetingen, Flintec heeft de juiste kwalitatieve weegcomponenten en wij zetten die graag in om u de beste oplossing te bieden. De medewerkers van “Veeken Weegoplossingen B.V.” en “Flintec GmbH” (zowel intern als extern) hebben jarenlange ervaring in de weegbranche; het service- en ondersteuningsniveau ligt dan ook erg hoog.

VLW weeginstrumenten

Weegapparatuur dient te voldoen aan de eisen van de Nederlandse Metrologiewet. Daarnaast dient weegapparatuur die wordt toegepast in de gezondheidszorg en voor farmaceutische doeleinden te voldoen aan alle voorschriften die voortvloeien uit de richtlijn van de Europese Unie voor Niet Automatische Weeginstrumenten.

In verband met de Europese integratie worden de Europese richtlijnen geïmplementeerd in de nationale regelgeving. Zowel voor deze regelgeving als over de implementatie is intensief contact nodig tussen het bedrijfsleven en de overheid. De VLW is het platform voor dit overleg.

FHI, Federatie van Technologiebranches

FHI, federatie van technologiebranches, is de koepelorganisatie voor bedrijven die technologie in industrie en gezondheidszorg aanbieden en toepassen. Deze bedrijven zijn ingedeeld in vier branches: Industriële Elektronica (ruim 200 leden), Industriële Automatisering, Laboratorium Technologie en Medische Technologie.

Daarnaast zijn er binnen FHI circa 25 samenwerkingsverbanden, zoals de Development Club (40 leden). In totaal telt FHI 800 leden, die werkgelegenheid bieden aan zo’n 22000 mensen. Hun gezamenlijke omzet bedraagt EUR 4,4 miljard.
FHI organiseert de beurzen Het Instrument en Electronics & Automation alsmede diverse roadshows (T&M-Dagen, D&E Event en MA-Dagen).