Speciaal oplossingen

Weegschalen op maat en speciale krachtmeetopstellingen

Veeken Weegoplossingen B.V. richt zich op het ontwikkelen van gewichts- en krachtmetingstoepassingen. Naast een veelzijdig aanbod in gestandaardiseerde weegtoepassingen kunt u ons ook benaderen voor de ontwikkeling van niet-standaard weegschalen en/of krachtmeetopstellingen. Deze kunnen volledig op maat worden vormgegeven waarbij uw wensen en doelstellingen als basis dienen.

Weegoplossingen op maat

Veeken Weegoplossingen B.V. is een toonaangevende aanbieder van hoogwaardige componenten voor de weegbranche. Hierbij kan gedacht worden aan toepassingen die ingezet kunnen worden om te wegen, te doseren, af te vullen, te controleren of om andere gewichtsmetingen uit te voeren. Daarnaast houden we ons bezig met het vervaardigen van weegtoepassingen die niet in deze sector verkrijgbaar zijn. Deze weegoplossingen worden samen met en voor de gebruiker op maat ontwikkeld. Bij afwijkende weegoplossingen kan gedacht worden aan een afwijkende vormgeving van de weegschalen, het gebruik van afwijkende maten of andere functionaliteiten die afwijken van de standaard toepassingen. Veeken Weegoplossingen B.V. heeft ook mogelijkheden om in maatwerk te voorzien bij een behoefte aan afwijkende krachtopnemers.

Afwijkende weegschaal of krachtopnemer

Wij leveren speciaaloplossingen mocht uw weegprobleem niet met standaard producten op te lossen zijn. Klantspecifieke ontwikkelingen gaan we hierbij niet uit de weg. U kunt ons benaderen voor onder andere: extra platte weegschalen, afwijkende tankweegmogelijkheden, draadloze weegsystemen of mobiele weegsystemen.

Eventuele besturingskasten, wanneer onderdeel van de levering, worden met aansluitschema geleverd of op uw verzoek geïnstalleerd. Daarnaast kunnen we zorgen voor kennisoverdracht met betrekking tot de bediening van de toepassingen. Daarnaast staat onze servicedesk voor u klaar om eventuele problemen met het gebruik van de systemen op te lossen.

Kwalitatief hoogwaardige maatwerk weegoplossingen

Veeken Weegoplossingen B.V. staat in voor kwalitatief hoogwaardige maatwerk weegoplossingen. Heeft u interesse om vrijblijvend met ons af te stemmen hoe wij in uw wensen kunnen voorzien? Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. U kunt hiervoor ons contactformulier gebruiken, ons mailen of ons bellen op nummer +31 76 599 1852.

zie ook in de catalogus hieronder voor enkele uitgevoerde projecten

2
Yes
None
1
1000000
Zoeken...
/speciaal-oplossingen/
Thumbnail
Sorteer op:

Categorieën:

Subcategorieën:

Tags:

Speciale Oplossingen
Nieuwe load cell passend maken voor oude (niet meer leverbare krachtopnemer)
Nieuwe load cell passend maken voor oude (niet meer leverbare krachtopnemer) Image

Nieuwe load cell passend maken voor oude (niet leverbare krachtopnemer)

De HBM C1-100ton was niet meer leverbaar en heeft een afwijkende maat. Om een nieuwe load cell passend te krijgen hebben we adapterstukken ontwikkeld. Met deze stukken past een nieuwe Flintec RC3-100ton load cell 1 op 1 op de plaatst van de HBM C1 krachtopnemer. De load cell met hulpstukken werd wel een stuk duurder, maar de klant hoeft aan zijn bunker (op 10 meter hoogte) niets aan te passen. Met een potkrik werd de bunkerhoek 1mm opgetild en kon de C1 verwijderd worden en de RC3 geplaatst. Deze arbeidsbesparing en het niet nodig hebben van grote kranen maakte de adapterstukken oplossing een prijstechnisch en tijdbesparend een interessante oplossing.

RC3-100ton ter vervanging van C1-100t. Adapterstukken worden met de klemblokjes op de gelaste schijven gemonteerd

Oude situatie

Nieuwe situatie

Nieuwe situatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Assembly met montage stips

RC3 adapterset

Plug and Play silo weegsysteem
Plug and Play silo weegsysteem Image

Silo weegsysteem, kant en klaar, voorgekalibreerd en connectors voor de aansluiting van de bekabeling.

Voor een klant die met lassen, slijpen, zagen boren en bouten zelf mechanisch alles kon ombouwen, maar men zelf niet de kennis in huis had om vol vertrouwen de bekabeling zelf aan te sluiten en de kalibratie zelf te doen, hebben we een set gemaakt die men onder de silo poten kon lassen.

Voorgemonteerd en voorgekalibreerd voor silo weging. Connectoraansluitingen om montage te vereenvoudigen

Na het monteren van de basis plaat, onder de poten van zijn mengsilo, zijn de load cellen met beschermende U-profiel tegen de basisplaat gemonteerd. zodra de bouten vast zaten kon de silo op zijn nieuwe rubberen voeten geplaatst worden.

De load cell kabels hebben we van IP68 connectors voorzien. Deze passen op de tegen connectors op de junction box. Voor de kabel tussen de junctionbox en de indicator zijn afwijkende connectoren gebruikt zodat de load cell kabels en de communicatie kabel niet verwisseld kunnen worden.

Na de installatie en het aansluiten van de connector is deze installatie gereed voor gebruik.

Voor deze set hebben we speciale basis platen gemaakt die onder de bestaande voet pasten, een verbindingskastje gemaakt met stekker verbindingen en alle kabels voorzien van de tegen connectors.

Set gemonteerd aan de silo voet

Silo menger met plug and play weegsysteem

Adapterstukken om een oud type load cel 1 op 1 te vervangen
Adapterstukken om een oud type load cel 1 op 1 te vervangen Image

Vervangen van de Avery T110 door de Flintec PC6.

Met deze adapter stukken krijgt de Flintec PC6 dezelfde inbouwmaten als de oude T1100 van Avery Berkel.

Adaptorstukken voor ombouw

Speciaaloplossingen

 

Door adapterstukken te creëren besparen we de klant de ombouw van zijn weegsysteem om een andere load cell passend te krijgen. Hierdoor kunnen alle leidingen en aansluitingen onveranderd blijven. Omdat de platform grootte van de PC6 meer dan voldoende is voor deze applicatie is dat een hoogwaardig alternatief

 

 

 

 

T110 Load cell in het weegsysteem

Flintec PC6 met adapterblokken ter vervanging van de T110

Speciale Oplossingen
Nieuwe load cell passend maken voor oude (niet meer leverbare krachtopnemer) Image
Nieuwe load cell passend maken voor oude (niet meer leverbare krachtopnemer)
Nieuwe load cell passend maken voor oude (niet leverbare krachtopnemer) De HBM C1-100ton was niet meer leverbaar en heeft een afwijkende maat. Om een nieuwe load cell passend te krijgen hebben we adapterstukken ontwikkeld. Met dez... Lees meer
Plug and Play silo weegsysteem Image
Plug and Play silo weegsysteem
Silo weegsysteem, kant en klaar, voorgekalibreerd en connectors voor de aansluiting van de bekabeling. Voor een klant die met lassen, slijpen, zagen boren en bouten zelf mechanisch alles kon ombouwen, maar men zelf niet de kennis ... Lees meer
Adapterstukken om een oud type load cel 1 op 1 te vervangen Image
Adapterstukken om een oud type load cel 1 op 1 te vervangen
Vervangen van de Avery T110 door de Flintec PC6. Met deze adapter stukken krijgt de Flintec PC6 dezelfde inbouwmaten als de oude T1100 van Avery Berkel. ... Lees meer